Dit is waar de Champions League-ploegen dinsdag nog voor strijden

Champions League-ontknoping: hier strijden de ploegen van dinsdagavond nog voor

12 december 2023 om 09:34
Laatste update: 12 december 2023 om 15:33

Dinsdagavond staat de Champions League weer op het programma. PSV weet al waar het aan toe is, maar dat geldt niet voor iedereen. Voetbalnieuws vertelt je wat de belangen nog zijn in de poules van dinsdag.

Poule A

In poule A is het nog uiterst spannend. Bayern München is met dertien punten geplaatst en is al zeker van de groepswinst. De Duitsers gaan op bezoek bij Manchester United en daar is het allesbehalve hosanna. De ploeg van Erik ten Hag staat laatste en moet winnen om in de Champions League te overwinteren. Echter hebben ze dit niet in eigen hand. United staat op vier punten terwijl Galatasaray en FC Kopenhagen op vijf staan. Zij nemen het tegen elkaar op en de winnaar van dat duel speelt na de winter nog in de Champions League. Mochten zij gelijk spelen, dan zal United met een overwinning in het Miljardenbal actief blijven.

Mocht er een winnaar zijn bij het duel tussen Kopenhagen en Galatasaray, dan zal United hopen op de Turken. Aangezien de ploeg wel eenmaal wist te winnen van Kopenhagen en uit driemaal scoorde is het onderlinge resultaat in het voordeel van United tegen de Denen (4-4 met drie uitdoelpunten). Tegen Galatasaray werd eenmaal verloren en in Turkije werd het gelijk. Hierdoor zal United als het gelijkspeelt tegen Bayern in punten gelijk komen met de verliezer van Kopenhagen-Galatasaray.

Stand poule A:
1. Bayern München      (5-13)
2. FC Kopenhagen         (5-5)
3. Galatasaray                  (5-5)
4. Manchester United (5-4)

Poule B

In poule B is het makkelijker. Arsenal is groepshoofd en PSV is de nummer twee. Beide ploegen nemen het al vroeg op de avond tegen elkaar op en spelen om de eer, 2.8 miljoen euro en de UEFA-coëfficiënt.

Tussen Sevilla en RC Lens is het spannender. In Frankrijk is er voor beide nog alles om voor te spelen. Lens staat momenteel op vijf punten en heeft aan een gelijkspel genoeg om Europees voetbal in de Europa League af de dwingen. Sevilla moet winnen want bij een overwinning gaan de Spanjaarden over Lens heen en gaan zij naar de vertrouwde Europa League.

Stand poule B:
1. Arsenal  (5-12)
2. PSV           (5-8)
3. RC Lens  (5-5)
4. Sevilla     (5-2)

Poule C

In de C-poule kan er ook nog een hoop gebeuren, maar wat zeker is, is dat Real Madrid als groepshoofd zal eindigen. Daar achter kan het echter nog spannend worden. SC Braga heeft namelijk nog alle som voor te spelen. Zij nemen het op tegen SSC Napoli en staan op vier punten terwijl de Napolitanen op zeven staan. In Portugal wist Napoli met 1-2 te winnen, dus als Braga het voor elkaar krijgt om met twee doelpunten verschil te winnen van Napoli, dan gaan zij door in de Champions League.

Echter moet Braga ook achter zich kijken. Union Berlin staat op twee punten en zou bij een overwinning op Real Madrid naar vijf stijgen. Braga staat momenteel op vier en zou bij een verlies tegen Napoli in dat geval dalen naar de laatste plaats. Echter wordt winnen van Real een lastige opgave voor Union en als Braga een punt pakt tegen Napoli blijven de Portugezen er door een beter onderling resultaat ook boven.

Stand poule C:
1. Real Madrid (5-15)
2. SSC Napoli    (5-7)
3. SC Braga         (5-4)
4. Union Berlin (5-2)

Poule D

In de laatste poule is het qua Champions League-tickets al vergeven. Wel staat er nog niet vast wie er als groepshoofd eindigt. Internazionale en Real Sociedad staan beide op elf punten en nemen het dinsdagavond tegen elkaar op. De winnaar eindigt bovenaan en bij een gelijkspel wordt Sociedad eerste.

Onderin strijden SL Benfica en RB Salzburg voor het Europa League-ticket. Benfica staat op één punt en moet winnen om gelijk te komen met Salzburg dat op vier staat. Eerder werd het 2-0 voor Salzburg waardoor Benfica met drie doelpunten verschil moet winnen. Het doelsaldo is namelijk ook ruim in het voordeel van de Oostenrijkers.

Stand poule D:
1. Real Sociedad  (5-11)
2. Internazionale (5-11)
3. RB Salzburg       (5-4)
4. SL Benfica           (5-1)