Erop of eronder voor Ten Hag: "Hij is de laatste die zomaar op zal geven"

Van Basten lovend over Ten Hag
12 december 2023 om 18:47

Marco van Basten vindt Erik ten Hag een goede trainer, maar snapt ook dat er veel kritiek op de Nederlander is. De manager van Manchester United moet vooral nog eens kijken naar zijn aankoopbeleid, meent San Marco. 

Van Basten spreekt tijdens de voorbeschouwing op Ziggo Sport over de trainer uit Haaksbergen. "De geloofwaardigheid van een trainer houdt stand bij veel winnen en succesvol zijn. Anders gaan er verhalen in de rondte. Ik vind dat hij daarin heel goed laat zien dat hij altijd gefocust blijft en blijft doorgaan, hij zit niet bij de pakken. Ik denk dat hij de laatste zal zijn die het zal accepteren en zegt: ik geef me over. Dat vind ik heel sterk."

Ten Hag moet dinsdagavond winnen om nog door te gaan in de Champions League én is afhankelijk van het resultaat tussen FC Kopenhagen en Galatasaray. "Ik denk dat hij ook een heel goede trainer is. Hij heeft de afgelopen tijd wel ketsers gemaakt in aankopen. Daar krijgt hij veel commentaar over, en terecht. Er is heel veel geld verspeeld voor goede spelers. Dat is wel meer het werk van de technisch directeur, maar in Engeland werkt het iets anders", besluit Van Basten.