United klaar in Europa na dreun van Bayern

United klaar in Europa na dreun van Bayern, Kopenhagen blijft in miljardenbal

12 december 2023 om 22:53
Laatste update: 12 december 2023 om 23:01

Het is Erik ten Hag dinsdagavond niet gelukt om Manchester United in Europa te laten overwinteren. The Red Devils gingen in eigen huis onderuit tegen Bayern München en eindigen als vierde in de groep. FC Kopenhagen gaat wél de achtste finales van de Champions League in na een knappe overwinning op Galatasaray.

Manchester United - Bayern München 0-1
Het was dinsdag do or die voor Manchester United in de Champions League: de ploeg van Ten Hag moest in eigen huis van Bayern winnen en hopen dat Kopenhagen en Galatasaray gelijkspeelden om nog te overwinteren in het miljardenbal. Ten Hag begon met onder meer Antony en Rasmus Hojlund in de basis en United begon het duel met enig opportunisme. Het leverde in de eerste helft geen treffers op. Wel raakte Harry Maguire geblesseerd aan zijn kruis.

Bayern had duidelijk geen haast in het duel met United en sloeg na 70 minuten toe. Kingsley Coman werd vogelvrij aangespeeld door Harry Kane en eerstgenoemde faalde niet: 0-1. Na de openingstreffer leek er nog geen grote haast bij United te ontstaan en de ploeg was simpelweg niet bij machte om iets tegenover Der Rekordmeister te stellen. United is door de nederlaag vierde in Groep A en is dit seizoen klaar in Europa. Galatasaray gaat naar de Europa League als nummer drie.

FC Kopenhagen - Galatasaray 1-0
Galatasaray moest winnen op bezoek bij Kopenhagen en deed dat zonder Hakim Ziyech in de basis. De Turkse club probeerde van alles in het eerste bedrijf, maar met het rustsignaal stond de brilstand nog altijd op het bord.

Na een klein uur spelen brak Kopenhagen de ban door een treffer van Lukas Lerager. Galatasaray moest plots twee keer scoren en ging in de aanval. Ziyech kwam na 70 minuten binnen de lijnen, maar kon net als de rest van zijn ploeg niet veel klaarspelen. Doelpuntenmaker Lerager moest in de slotfase vertrekken met een tweede gele kaart. 

Overige uitslagen:

Red Bull Salzburg - Benfica 1-3
Internazionale - Real Sociedad 0-0
Union Berlin - Real Madrid 2-3
SSC Napoli - Braga 2-0