Hendrie Krüzen over het ontslag van John Lammers bij Heracles Almelo

Krüzen wilde Heracles-ontslag Lammers voorkomen: 'Ik zag de noodzaak niet'

15 december 2023 om 15:53

Hendrie Krüzen vond het ontslag van John Lammers als trainer van Heracles Almelo onnodig. Eerstgenoemde was anderhalf jaar lang de assistent van Lammers, tot dat hij afgelopen dinsdag de laan uit werd gestuurd.

"Het is niet gegaan zoals ik het graag had gezien, laat ik het zo stellen. Ik was graag ingelicht", aldus Krüzen tegenover Voetbal International. "Aan de andere kant waardeer ik het wel dat de club het risico heeft genomen en mij niet wilde betrekken in de situatie van John."

Lammers promoveerde vorig seizoen met Heracles naar de Eredivisie. De Almeloërs staan momenteel op de veertiende plaats, maar de uitschakeling in de beker door de amateurs van HHC en een reeks nederlagen bleek de druppel.

Krüzen snapt dat hij niet in de gesprekken is betrokken. "Waarschijnlijk was ik er anders ook nog wel voor gaan liggen. Om te kijken of ik het nog had kunnen draaien. Ik weet dat John nog steeds grip had op de groep. De jongens wilden voor hem gaan. Ik zag de noodzaak niet om iemand te ontslaan en voor mij kwam het ook als een verrassing."

"In het voetbal wordt weleens vergeten dat we ook te maken hebben met mensen", voegt hij eraan toe. "Daar wordt niet altijd rekening mee gehouden en het kan weleens hard zijn. Dat neemt niet weg dat het speleltje ook gewoon doorgaat en dat er weer iemand anders voor de groep staat. Nee, ik heb niet overwogen te stoppen. Ik ben hier niet voor niets teruggekeerd. Heracles is mijn clubje. Het was wel moeilijk voor me."

Heracles sluit het kalenderjaar komende zondag af met de lastige thuiswedstrijd tegen Feyenoord, die om 14.30 uur begint.

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.