Bosz en Jansen zijn onder de indruk van Til

Lofzang voor PSV'er: 'Was me al voorspeld dat hij een prominente rol ging opeisen'

16 december 2023 om 08:53

Guus Til staat dit seizoen regelmatig in de basis bij PSV en is de tweede topscorer van de Eindhovenaren. De middenvelder kan daarom ook rekenen op lovende woorden van zijn trainer, maar ook van zijn voormalige trainer.

Til kwam dit seizoen in 22 van de gespeelde 26 wedstrijden in actie voor PSV en vond al zeven maal het net. Onder de supporters heerst wel eens de vraag waarom hij in de basis staat en niet de andere middenvelders als Ismael Saibari of Malik Tillman. Peter Bosz heeft daar echter een verklaring voor en had al verwacht dat de middenvelder in vorm zou zijn. "De mensen binnen PSV hadden me al voorspeld dat hij zo’n prominente rol zou gaan opeisen, toen we voor dit seizoen met elkaar de selectie aan het doornemen waren", Begint Bosz opgetekend door De Telegraaf. "Hij staat hoog in de data qua gelopen meters. Hij loopt ongeveer even veel als de andere jongens, maar het gaat er om dat je dat op het juiste moment doet. Dat doet hij goed. Daaruit spreekt voetbalintelligentie."

Ook Pascal Jansen, de assistent van Arne Slot bij AZ in diens tijd bij AZ, is lovend over Til. "Ik denk dat het avontuur bij Spartak Moskou anders is verlopen dan hij voor ogen had. Ik moet toegeven dat ik me zorgen maakte toen hij bij Freiburg zat te verpieteren. Dat deed me wel pijn, ik weet dat hij een liefhebber is en tot meer in staat is", begint Jansen over het carrière-pad van Til die er daarna voor koos om bij Feyenoord aan de slag te gaan. "Eerst was hij succesvol bij Feyenoord en daarna heeft hij een transfer gemaakt naar PSV. Volgens mij heeft hij daar zijn waarde wel aangetoond. Hij is altijd talentvol geweest. Eentje met specifieke kwaliteiten."

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.