Dit is waarom PSV een rustige transferperiode tegemoet gaat in januari

Dit is waarom PSV een rustige transferperiode tegemoet gaat in januari
6 januari 2023 om 22:11
Laatste update: 6 januari om 19:59

De transferperiode van januari staat voor de deur, maar de verwachting is dat PSV weinig tot geen aankopen zal doen. Waarom is er in Eindhoven geen behoefte aan nieuwe spelers? VoetbalNieuws schetst de situatie in de lichtstad. 

Het is hosanna in Eindhoven: PSV is nog altijd foutloos in de Eredivisie en mag zich volgend jaar in de achtste finales van de Champions League melden. Alle reden om vast te houden aan de huidige spelersgroep, meent het Eindhovens Dagblad. 'De meest rustige transferperiode ooit in de winter lijkt aangebroken. Niemand wil weg: PSV ligt namelijk écht op koers om voor het eerst sinds 2018 landskampioen te worden. In het bekertoernooi zal in 2024 snel duidelijk worden of een derde zege op rij haalbaar is.'

Bovendien valt het alles mee in de ziekenboeg van de club. Noa Lang en Hirving Lozano zijn op de weg terug en kunnen in januari waarschijnlijk weer aan de slag. Alleen Armel Bella-Kotchap ligt nog onbepaalde tijd uit de roulatie. Trainer Peter Bosz heeft aangetoond dat er bij PSV geen extra kwaliteit nodig is en ook de bank van de Eindhovenaren voldoet aan de eisen.