Comeback laat even op zich wachten: op deze datum kan Mikautadze spelen voor Metz

Comeback laat even op zich wachten: op deze datum kan Mikautadze spelen voor Metz
4 januari om 14:05
Laatste update: 4 januari om 14:05

De transfer van Georges Mikautadze van Ajax naar FC Metz is zo goed als rond. De Georgische aanvaller zou naar verluidt al zijn medische keuring hebben doorstaan en kan spoedig weer in actie komen voor Les Grenats. Echter komt het duel met Clermont komende vrijdag nog iets te vroeg, aldus L'Equipe.

Wanneer mag Mikautadze weer spelen voor FC Metz?

Wanneer de deal tussen Ajax en FC Metz officieel zou worden, kon Mikautadze vrijdag tegen Clermont Foot minuten kunnen maken. Afgelopen zomer haalde Ajax hem voor maar liefst zestien miljoen euro op uit Frankrijk, maar de spelmaker werd al gauw bestempeld als miskoop en keert nu op huurbasis weer terug naar Metz. Beide ploegen zijn tot een overeenstemming gekomen, aldus de Franse krant en toch komt de bekerwedstrijd iets te vroeg. Metz verwacht nu de Georgiër in te zetten in het Ligue 1 duel met Toulouse.

Hoeveel geld krijgt Ajax voor Georges Mikautadze?

In de deal zou een koopoptie van vijftien miljoen euro zijn bedongen, wat dus één miljoen minder is dan de Amsterdammers voor hem betaalden. Bovendien zou Ajax een percentage op doorverkoop hebben afgedwongen, wat betekent dat er een bepaald geldbedrag naar de Johan Cruijff Arena gaat wanneer Mikautadze alsnog voor miljoenen wordt verkocht.

Waarom mag Mikautadze alleen een transfer maken naar FC Metz?

De Telegraaf meldde eerder dat Ajax Mikautadze liever weer permanent aan Metz had verkocht, maar de Fransen konden het gewenste transferbedrag niet opstrijken. Metz was de enige optie voor Mikautadze om deze winter nog een nieuwe club te vinden. Volgens de regels van de FIFA mag een speler namelijk voor maximaal twee Europese clubs in één seizoen spelen. In het begin van 2023/2024 kwam hij nog een enkele keer in actie voor het team uit de Ligue 1.