Hoeveel is Georges Mikautadze waard?

Hoeveel is Georges Mikautadze, de Ajax-miskoop die terugkeert naar Metz, waard?

3 januari om 12:45

Georges Mikautadze gaat Ajax naar alle waarschijnlijkheid alweer verlaten. De Georgische aanvaller keert terug naar FC Metz, waar hij afgelopen zomer door de Amsterdammers vandaan werd gehaald. Hoeveel is hij eigenlijk waard? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

Wat is de marktwaarde van Georges Mikautadze?

Ajax betaalde in de zomer van 2023 maar liefst zestien miljoen euro voor Mikautadze. De 23-jarige spelmaker was één van de eerste aanwinsten van technisch directeur Sven Mislintat, maar kwam in de hoofdstad niet uit de verf en groeide uit tot absolute miskoop. Hij kwam in totaal slechts negen keer in actie voor Ajax, veelal als invaller.

Het is daarom dat Mikautadze een andere club wil vinden. Metz is daarin de enige optie, omdat een speler volgens de regels van de FIFA voor maximaal twee Europese clubs in één seizoen mag spelen. Aan het begin van 2023/2024 speelde Mikautadze nog enkele wedstrijden voor de Fransen, die hem de rest van het seizoen huren van Ajax.

Hoeveel kost Georges Mikautadze?

De Amsterdammers hadden het liefst weer permanent verkocht, maar Metz kon het gewenste transferbedrag niet ophoesten. Daarom is er sprake van een huurdeal met een optie tot koop, die ongeveer vijftien miljoen euro bedraagt. Dat is dus één miljoen minder dan wat Ajax voor hem aan Metz betaalde. Volgens Transfermarkt ligt de marktwaarde van Mikautadze echter om en nabij de acht miljoen euro.