John van 't Schip gaat in op de contract situatie van Jorrel Hato

Van 't Schip deelt blik op contractsituatie Hato: dit is wat hij er van vindt

5 januari om 15:30
Laatste update: 5 januari om 15:30

John van 't Schip hoopt dat Jorrel Hato bij Ajax blijft. Verschillende topclubs houden de zeventienjarige verdediger in de gaten door zijn uitstekende ontwikkeling bij de Amsterdammers. Hoe kijkt de hoofdtrainer van Ajax naar de situatie? VoetbalNieuws ligt de mening van de trainer toe.

Hoe ziet Van 't Schip de situatie van Hato?

Ajax hecht er veel waarde aan het contract van Hato en wil dit dan ook snel verlengen. Van 't Schip scheen zijn visie op de zaak in een interview met ESPN. De trainer hoopt dat de veelbelovende verdediger nog geruime tijd bij Ajax zal blijven spelen. "Natuurlijk wil je spelers die in de basis staan behouden. Mensen die ook een hele toekomst voor zich hebben - zoals Hato - wil je al helemaal houden. Er zijn nu gesprekken gaande, dus ik ga ervan uit dat hij blijft."

Hoe ziet Van het Schip de huidige vorm van Ajax?

Als John van 't Schip naar de huidige vorm van Ajax kijkt, ziet hij ook de kwetsbaarheden van zijn ploeg. "Het verschil met plek vier is nu acht punten en dat is te doen", vertelt de trainer van de Amsterdammers voor de camera's van ESPN. "We hebben ook laten zien dat we kwetsbaar zijn. Van plaats achttien naar vijf is relatief snel gegaan omdat de afstanden en punten dicht bij elkaar lagen", besluit hij.

Ajax staat momenteel op de vijfde plaats in de Eredivisie en hoopt na de winterstop nog verder te kunnen klimmen op de ranglijst. Ondanks het mindere seizoen van de Amsterdammers kunnen zij het seizoen nog enigszins redden door het ver te schoppen in de Conference League. Om verder te komen in Europa zal Ajax eerst met FK Bodø/Glimt moeten afrekenen in de tussenronde van het toernooi.