Zo zien de cijfers van Steven Bergwijn eruit ten opzichte van zijn tijd bij PSV

Bergwijn bij Ajax: hoe zien de cijfers eruit ten opzichte van zijn tijd bij PSV

30 januari om 21:05
Laatste update: 30 januari om 21:05

Steven Bergwijn heeft na zijn terugkeer bij Ajax nog niet veel succesmomenten mee kunnen maken. De aanvaller tekende in de zomer van 2022 een contract bij de Amsterdammers en heeft sinds zijn komt nog geen potten kunnen breken. Hoe zien de cijfers van de 26-jarige aanvaller eruit ten opzichte van zijn tijd bij PSV? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

In de zomer van 2022 weet Ajax een oude bekende terug te halen naar Amsterdam. De aanvaller kwam voor een recordbedrag van 31,25 miljoen euro over van Tottenham Hotspur. Bergwijn speelde voorheen in de jeugd van Ajax voordat hij de overstap maakte naar PSV. In Eindhoven wist Bergwijn maar liefst drie keer kampioen van Nederland te worden.

Cijfers bij Ajax

Bij Ajax wil het winnen van prijzen nog niet lukken sinds zijn komst. Vorig seizoen werd de club derde, verloor het de bekerfinale en werd het Europees uitgeschakeld door Union Berlin. Bergwijn heeft in het huidige seizoen 1120 minuten voor Ajax gespeeld. Hierin wist hij 3.21 schoten per negentig minuten te lossen, waarvan er 1.37 op doel terecht kwamen. De aanvaller wist zeven keer te scoren. De passnauwkeurigheid van Bergwijn is 86,7% en hiervan wist hij 2.49 kansen per negentig minuten te creëren.

Steven Bergwijn in het shirt van Ajax

Cijfers bij PSV

In zijn laatste seizoen voor de Eindhovenaren speelde hij slechts een half jaar doordat hij in de winter de overstap maakte naar Tottenham. In dit seizoen kwam Bergwijn 1335 minuten in actie voor PSV. Hierin wist hij 2.43 schoten te lossen, waarvan er 1.15 op doel terecht kwamen. Bergwijn maakte dat seizoen vijf doelpunten. De passnauwkeurigheid van de aanvaller was 87,7% en hiervan wist hij 3.03 kansen per negentig minuten te creëren.

Steven Bergwijn in het shirt van PSV

Wat opvalt is dat Bergwijn bij Ajax minder kansen creëert in dit seizoen dan in het laatste halve jaar bij PSV. Wel lost de aanvaller meer schoten en komen er ook meer schoten op doel terecht.