Wat is Ajax-aanvaller Steven Bergwijn waard?

Bergwijn op de radar van Engelse clubs: dit is de aanvoerder van Ajax waard

13 mei om 16:55
Laatste update: 13 mei om 16:55

Steven Bergwijn staat op het lijstje van meerdere Engelse clubs. Transferexpert Fabrizio Romano denkt te weten voor welk bedrag de aanvoerder mag vertrekken bij Ajax. Voetbalnieuws zocht voor je uit hoeveel de Ajacied waard is.

Bergwijn wordt al langer gelinkt aan een transfer. In de zomer waren het ploegen uit Saudi-Arabië, maar de laatste maanden klinken er ook geluiden uit de Premier League en Bundesliga. Of Bergwijn gelukkig is bij Ajax is de vraag, maar de aanvoerder is wel één van de dragende krachten als aanvoerder.

Wat is Bergwijn waard?

De laatste jaren daalt de transferwaarde van Bergwijn. Transfermarkt zet zijn waarde momenteel op twintig miljoen euro. In de wintermaanden van 2019 werd de Nederlander nog getaxeerd op 35 miljoen euro, maar na zijn vertrek naar Engeland is dat bedrag niet meer in de buurt gekomen van zijn PSV-tijd. Na zijn transfer van Tottenham Hotspur naar Ajax ging zijn waarde van achttien naar 27 miljoen euro. Fabrizio Romano is het redelijk eens met Transfermarkt en stelt dat Bergwijn voor ongeveer 23 miljoen mag vertrekken uit Amsterdam.