Dit is waarom Lionel Messi een Ballon d'Or kan kwijtraken

Dit is waarom Lionel Messi een Ballon d'Or kan kwijtraken
7 januari om 11:32

Lionel Messi wist onlangs zijn achtste Ballon d'Or in de wacht te slepen, al is de kans aanwezig dat er binnenkort een Gouden Bal wordt afgesnoept bij de Argentijn. VoetbalNieuws legt uit waar dat door komt. 

Dit is waarom Lionel Messi een Ballon d'Or kan kwijtraken

Lionel Messi was in 2023 de onbetwiste Gouden Bal-winnaar door het WK met Argentinië te winnen. In 2021 waren de meningen echter een stuk meer verdeeld toen Messi de prijs kreeg. Robert Lewandowski won de Champions League, het WK voor clubs en was 58 keer trefzeker voor Bayern München. Messi draaide een middelmatig seizoen en won tóch.

Kwaliteitskrant Le Monde schrijft dat er sinds 2022 een onderzoek loopt in Frankrijk om te kijken of de stemtelling eerlijk is verlopen. Paris Saint-Germain, de club waar Messi destijds speelde, heeft namelijk mogelijk gelobbyd voor stemmen naar Messi. Aanvankelijk werd het onderzoek gestart om te kijken of de transfer van Neymar naar PSG rechtsmatig verliep, maar tijdens dat onderzoek stuitte het OM op andere mogelijke misstanden.

De voormalig directeur communicatie van PSG, Jean-Martial Ribes, werd in december al aangeklaagd wegens corruptie en beïnvloeding. De topman zou flink hebben gelobbyd voor de winst van Messi. Ook zou Pascal Ferré, de hoofdredacteur van Ballon d'Or-organisator France Football, meerdere cadeaus hebben ontvangen.