Arsenal kan transfer vergeten: hierom mag Hato nog niet naar de Premier League

hierom mag Hato nog niet naar de Premier League
19 januari om 18:38
Laatste update: 19 januari om 18:38

Jorrel Hato is de sterkhouder achterin bij Ajax en staat op de radar van meerder Europese topploegen. Vanuit de Premier League toont onder meer Arsenal interesse, maar een transfer gaat er deze winter niet van komen. VoetbalNieuws.nl vertelt je waarom Hato nog niet naar Engeland mag vertrekken.

Hato staat op de radar van Arsenal, zo meldden Engelse media al eerder. The Gunners zouden de Ajacied graag overnemen en de achterste linie versterken. Hato is nog altijd pas zeventien jaar oud en dat brengt enkele problemen met zich mee.

Waarom mag Hato nog niet naar Engeland vertrekken?

Aangezien Engeland geen onderdeel meer is van de Europese Unie, gelden er andere regels dan voor personen binnen de EU. Personen onder de achttien mogen namelijk niet zelfstandig een werkvisum aanvragen en aangezien Hato niet Brits is, mag de verdediger niet in actie komen bij een mogelijke transfer. Wat wel mag, is dat de ouders van Hato meeverhuizen. In dat geval mag de meervoudig aanvoerder van Ajax samen met zijn ouders een visum aanvragen en zou hij wel aan het werk mogen gaan.

Hato wordt op 7 maart achttien jaar oud en zou vanaf dan wel zelfstandig mogen vertrekken naar Engeland. Hierdoor ligt een mogelijke transfer in de zomer eerder in het verschiet. Echter ziet het er naar uit dat de jongeling zijn contract bij Ajax gaat verlengen. De Telegraaf wist op 19 januari te melden dat beide partijen een principeakkoord naderen voor een verlenging van drie jaar, wat zou betekenen dat hij tot medio 2028 vast komt te liggen.