Aanvalslinie PSV dendert door: komt het doelsaldorecord in zicht?

Kan PSV het doelsaldo-record verbreken?
15 januari om 09:39
Laatste update: 15 januari om 10:07

PSV kent tot dusver een foutloos seizoen door de eerste 17 wedstrijden zonder puntverlies door te komen. Dat de Eindhovenaren ook aardig op schot zijn blijkt uit het feit dat zij al twintig wedstrijden twee doelpunten of meer maken in de Eredivisie, maar kan het team van Peter Bosz ook het record breken van het hoogste doelsaldo ooit in de Eredivisie? VoetbalNieuws zoekt het voor je uit.

Kan PSV het doelsaldo-record verbreken in de Eredivisie?

Na 17 speelrondes prijkt PSV bovenaan de ranglijst met maar liefst 59 doelpunten voor en slechts zeven tegen. Dit resulteert in een indrukwekkend positief doelsaldo van 52. Ter vergelijking: de nummer twee van de competitie, Feyenoord, komt niet verder dan een positief doelsaldo van 34 na dezelfde speelronde.

Als het team onder leiding van Peter Bosz deze vorm kan vasthouden, staat PSV op het punt een record te breken dat al decennialang standhoudt. Het huidige record voor het hoogste doelsaldo in de Eredivisie dateert uit het seizoen 1997/1998, waarin Ajax tot 112 doelpunten kwam en 22 tegendoelpunten incasseerde, met een totaal doelsaldo van 90.

Met 59 doelpunten tot nu toe, heeft PSV de potentie om het record van Ajax te verpulveren. Als ze de lijn van de eerste helft van het seizoen kunnen voortzetten, zou het einddoelsaldo van PSV maar liefst 104 kunnen bedragen. Een prestatie die in de geschiedenisboeken van de Eredivisie zal markeren.