'Interesse van Ten Hag in oude pupil neemt steeds serieuzere vorm aan'

'Ten Hag wil De Ligt komende zomer naar Manchester United halen'
15 januari om 20:17

De interesse van Erik ten Hag om Matthijs de Ligt naar Manchester United te halen is nog altijd in leven. Volgens Sky Sports wil de Nederlandse oefenmeester de 'ongelukkige' landgenoot komende zomer overnemen van Bayern München. Eerder dit seizoen zou er ook al sprake van interesse zijn in De Ligt, na het wegvallen van Lisandro Martínez. 

In de zomer van 2022 maakte De Ligt voor een bedrag van 67 miljoen euro de overstap van Juventus naar Bayern München, waar hij dit seizoen slechts twaalf keer voor in actie kwam. Mede door een blessure aan zijn knie, maar daarnaast moet de verdediger vaak wijken voor basisklanten Dayot Upamecano en Kim Min-jae. Recent verwelkomde Bayern ook nog eens in Erc Dier een extra concurrent, waar het ook de zinnen zou hebben gezet op een zomerse komst van Barça-verdediger Ronald Araújo.

De Duitse tak van Sky schrijft dan ook dat het transfergeweld in München geen goed nieuws is voor De Ligt, waardoor een zomers vertrek 'niet uitgesloten is'. Naar verluidt zou Ten Hag erg geïnteresseerd zijn om een uitweg te bieden aan De Ligt. 'Als Ten Hag manager van United blijft, dan is de kans groot dat De Ligt een van de grootste transfertargets wordt' klinkt het maandagmiddag.

Tussen 2018 en 2019 speelde De Ligt bij Ajax zeventig wedstrijden onder Ten Hag, waar mee het zich tot onder andere tot winnaar van de Nederlandse dubbel kroonde.