''Geïrriteerde' Vertessen in de wachtkamer: PSV heeft concurrentie voor target'

Vertessen in afwachting van transfer, PSV wil eerst vervanger halen
16 januari om 12:11
Laatste update: 16 januari om 12:20

Yorbe Vertessen hoopt deze winter een transfer te maken, maar zit voorlopig nog in de wachtkamer. PSV wil eerst een vervanger aantrekken. Dat meldt De Telegraaf. In de strijd om Facundo Pellistri kunnen de Eindhovenaren rekenen op concurrentie. 

Naar alle waarschijnlijkheid is Yorbe Vertessen woensdagavond nog 'gewoon' onderdeel van de selectie die het op gaat nemen tegen FC Twente in de KNVB Beker. De Belgische aanvaller hoopt de overstap te gaan maken naar Union Berlin. De Duitse club wil voldoen aan de vraagprijs van vijf miljoen euro, maar de Eindhovenaren willen eerst een vervanger aantrekken. 

PSV heeft in de zoektocht naar een vervanger het oog laten vallen op Pellistri van Manchester United. Ook Granada en LA Galaxy zouden het op de Uruguayaanse aanvaller gemunt hebben. Het is dus allesbehalve zeker dat Pellistri, die deze zomer nog aan FC Twente gelinkt werd, daadwerkelijk naar het Philips Stadion komt.  

Vertessen heeft nog een contract tot medio 2025 bij PSV. De aanvaller presteert goed dit seizoen, maar een vaste basisspeler is hij niet. De Belg wil op zijn 23e wekelijks aan de aftrap staan en heeft zijn zinnen daarom op een exit gezet.