'Henderson vliegt spoedig naar Amsterdam: laatste details rond Ajax-move bekend'

'Henderson vliegt spoedig naar Amsterdam: laatste details rond Ajax-move bekend'

17 januari om 10:05
Laatste update: 17 januari om 10:05

De transfer van Jordan Henderson naar Ajax lijkt in kannen en kruiken, nu de middenvelder voor het weekend zich nog lijkt te gaan melden in Amsterdam. Na eerdere berichtgeving van The Athletic en Voetbal International weet nu ook transfergoeroe Fabrizio Romano de laatste details over de megastunt van Ajax. Alleen papierwerk zou nog in de weg staan om de deal te kunnen beklinken.

Op dit moment is Henderson aan het afreizen van Verenigde Arabische Emiraten naar Engeland, waar hij eigenlijk een trainingskamp met Al Ettifaq had. Eerder op de dag kwam echter het nieuws naar buiten dat de contractontbinding van de middenvelder rond is. Als het papierwerk rond het nieuwe contract van Henderson in orde is zal hij afreizen naar Amsterdam, waar hij naar verluidt nog voor dit weekend zal landen. 

In Amsterdam zou men druk bezig zijn met het voorbereiden van de medische keuring en is het wachten op een groen sein in de laatste onderhandelingen rond de overstap. Romano weet nu ook te melden dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de transferstunt van Henderson naar Ajax rond is. Daarnaast weet nu ook De Telegraaf te melden dat er een 'akkoord op hoofdlijnen tussen Ajax en Henderson' is. Het zou gaan over een contract van 1,5 jaar in Amsterdam, waar er een optie is voor nog een extra seizoen. Toch lijkt Ajax zelfs nog kans te maken op een verbintenis tot 2,5 jaar.

Uit Engeland stromen inmiddels ook meer details rond het vertrek van Henderson bij Al Ettifaq binnen. Volgens de bekende sportjournalist Ben Jacobs heeft Henderson genoegen genomen met een loonsverlaging van maar liefst 75 procent. Voor het afkopen van zijn contract in de zandbak zou zo'n acht miljoen pond zijn bemoeid. Toch kan het zo zijn dat de middenvelder nog meer geld moet afstaan aan zijn voormalige werkgever. 'Er is een vorm van 'add-on' waarbij Henderson en niet Ajax moet betalen, afhankelijk van hoe de overstap verloopt', klinkt het. Het zou gaan om een bonus als Ajax zich dit seizoen weet te plaatsen voor Europees voetbal. Om wat voor een bedrag het gaat, maakt Jacobs bij talkSport niet bekend.