Jordan Henderson heeft geen salaris gehad bij Al Ettifaq en ziet af van miljoenen

'Henderson draagt miljoenen bij aan ontbinding en heeft geen cent salaris gehad'

17 januari om 22:08

Jordan Henderson staat miljoenen af om een contract te kunnen tekenen bij Ajax. Volgens The Telegraph ontvangt de Engelse middenvelder uiteindelijk geen cent van Al Ettifaq en dat komt door een bijzondere regeling die hij zelf met de club heeft afgesproken.

Volgens het goed ingevoerde Engelse medium was Henderson afgelopen zomer overeengekomen over een salaris van 408.000 euro per week. De middenvelder besloot vervolgens om de eerste negentig dagen af te zien van zijn loon en dat wegens een belastingtechnisch foefje. Als je in Engeland onder de belasting uit wil komen dan moet je minimaal negentig dagen in een ander land verblijven én mag je maximaal 21 dagen in Engeland verblijven, die regels heeft Henderson gevolgd.

Henderson heeft dus nog geen cent van zijn salaris ontvangen en heeft zijn contract bij Al Ettifaq nu laten ontbinden, wat volgens het Engelse medium betekent dat hij het loon wat hij nog tegoed heeft ook niet gaat ontvangen. Daarmee draagt hij 4,6 miljoen euro bij aan zijn eigen vertrek. 

Volgens de laatste berichtgeving is Henderson na het fiasco in de woestijn in ieder geval op weg om een contract te gaan tekenen bij Ajax. De medische keuring zou naar verluidt nog voor het weekend plaats gaan vinden en het is ook mogelijk dat de Engelsman zondag al meespeelt tegen RKC Waalwijk.