'Delegatie Ajax onderweg naar Engeland, Henderson mogelijk zondag al inzetbaar'

'Delegatie Ajax onderweg naar Engeland, Henderson mogelijk zondag al inzetbaar'
17 januari om 12:20
Laatste update: 17 januari om 13:35

De transfer van Jordan Henderson naar Ajax is in een stroomversnelling geraakt. Een delegatie van de Amsterdammer reist volgens De Telegraaf woensdagmiddag af naar Engeland, om daar aan tafel te gaan met de tussenpersonen van de Engelse middenvelder. Bij Ajax hoopt men de komst van Henderson zo snel mogelijk af te ronden, waar de Engelsman mogelijk dit weekend al zijn debuut kan maken. 

Eerder op de dag kwam het nieuws naar buiten dat Henderson zelf ook al onderweg is naar zijn geboorteland, waar hij aar hij eigenlijk een trainingskamp met Al Ettifaq had. In Engeland wordt zo het papierwerk tussen kamp-Henderson en Ajax uitgewerkt. Als alle plooien strak zijn gestreken, dan zal Henderson naar verluidt zijn handtekening onder een contract van anderhalf jaar, met optie tot een extra seizoen, gaan zetten. Volgens het medium zal die optie automatisch worden geactiveerd wanneer Henderson een x-aantal wedstrijden voor Ajax speelt. 'De speler en zijn zaakwaarnemer hebben een voorkeur voor een vaste verbintenis voor tweeënhalf jaar en zetten daar op in', klinkt het verder.

Henderson mogelijk snel al inzetbaar

Mocht het papierwerk rond de contractontbinding van Henderson bij Al Ettifaq spoedig in orde zijn, dan zal Henderson volgens het medium donderdag afreizen naar Amsterdam. Doorstaat de Engelsman daar zijn medische keuring, dan kan hij mogelijk aankomende zondag tegen RKC als zijn debuut voor Ajax maken. Die dag staat om 16.45 uur de ontmoeting met de huidige nummer zestien van de Eredivisie op het programma. Zijn laatste wedstrijd speelde Henderson op 28 december tegen Al-Hazem.