'Ajax slaat grote slag: principeakkoord nadert voor contractverlenging Hato'

Ajax nadert principeakkoord met Jorrel Hato voor contractverlenging
19 januari om 18:24

De kans dat Jorrel Hato zijn contract bij Ajax gaat verlengen, wordt steeds groter. Volgens De Telegraaf zijn de onderhandelingen tussen het zeventienjarige supertalent en de club in een stroomversnelling geraakt.

'Ajax lijkt de international eindelijk op waarde te schatten', zo schrijft de krant vrijdagavond. De gesprekken tussen Hato en Ajax verliepen in eerste instantie een beetje stroef, maar van wrijving komt glans, zo lijkt het. Club en speler naderen een principeakkoord, maar het is de verwachting dat Hato pas na 7 maart zijn nieuwe verbintenis gaat tekenen. Dat is namelijk de dag waarop hij 18 jaar wordt en dan voor drie jaar mag gaan tekenen. Arsenal had interesse in hem, maar mede om die reden zou een eventuele winterse transfer geen doorgang kunnen vinden.

Het huidige Ajax-contract van Hato loopt tot medio 2025. De centrale verdediger maakte op 5 februari 2023 zijn debuut in de Amsterdamse hoofdmacht en speelde sindsdien 41 officiële wedstrijden. Bij afwezigheid van Steven Bergwijn werd hij door trainer John van 't Schip zelfs even benoemd tot aanvoerder. Op 21 november jongstleden volgde Hato's debuut in het Nederlands elftal, in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar.