Dit is de reden achter het opvallende ontslag van bondscoach Amrouche bij Tanzania

Dit is de reden achter het opvallende ontslag van bondscoach Amrouche bij Tanzania
19 januari om 20:41

Midden tijdens de Afrika Cup 2023 heeft Tanzania haar bondscoach Adel Amrouche op straat gezet. De 55-jarige oefenmeester stond sinds maart 2023 aan het roer bij het Afrikaanse land, waarmee hij twee dagen geleden nog met 3-0 verloor tegen Marokko. Opmerkingen over zijn tegenstander hebben hem de das omgedaan. VoetbalNieuws neemt de reden achter het ontslag van Amrouche met je door.

In aanloop naar de interland tegen Marokko liet Amrouche zich opmerkelijk uit over zijn groepsgenoot. "De bond van Marokko is het grootste gezag in het Afrikaanse voetbal. Tijdens onze laatste wedstrijd tegen Marokko wilden we in de namiddag spelen, maar de Marokkaanse bond dwong ons om in de avond te spelen", klonk het, opgetekend door diverse media. "Op dit moment bepaalt Marokko het Afrikaanse voetbal. Ze kiezen ook hun scheidsrechters uit en wij zijn slechts toeschouwers", ging Amrouche verder.

Direct na zijn opmerkelijke uitspraken deed de nationale voetbalbond van Tanzania afstand van Amrouche, maar liet hem nog wel op de bank tegen de AtlasLeeuwen zitten. Enkele dagen diende Marokko echter een officiële klacht tegen de oefenmeester, wat uitliep tot een boete van tienduizend euro en een schorsing van achter interlands. Nu volgt een ontslag bij Tanzania voor Amrouche, dat nog groepswedstrijden af moet werken tegen Zambia en DR Congo.