Brobbey op de radar van Ten Hag en Manchester United: dit is de Ajacied waard

Dit is Brian Brobbey waard
20 januari om 13:40
Laatste update: 20 januari om 13:43

Brian Brobbey wordt in verband gebracht met een overstap naar Manchester United. De nog altijd pas 21-jarige aanvaller staat er goed op en neemt de laatste maanden zijn team bij de hand. Voetbalnieuws vertelt je wat de aanvaller waard is.

Brobbey wordt in verband gebracht met Manchester United. Erik ten Hag ziet het wel zitten in de beresterke aanvaller die voor de nodige doelpunten moet gaan zorgen in Manchester. De voorhoede van The Mancunians presteert ondermaats waardoor de club uit is op versterkingen.

Wat is Brobbey momenteel waard?

Brobbey heeft al wat transfers op zijn naam staan. Het jeugdexponent van Ajax vertrok al vroeg naar RB Leizpig, maar kwam een half jaar later op huurbasis terug. In de zomer betaalde Ajax zelfs 16,35 miljoen euro om hem weer te verwelkomen in Amsterdam.

Transfermarkt schat de marktwaarde van de aanvaller momenteel op vijftien miljoen euro in. Echter is dat niet het bedrag dat de Amsterdammers voor hem willen hebben. Het CIES, een onafhankelijke voetbalorganisatie die onderzoek doet binnen de sport, schat de transferwaarde van Brobbey echter op 66,8 miljoen euro. Dat heeft volgens hen alles te maken met zijn contractduur tot 2027 en het feit dat Brobbey met zijn 21 jaar nog een hoop potentie heeft. Of Ajax dat bedrag ook daadwerkelijk kan ontvangen, is zeer de vraag.