Hierom staat Ajax open voor een huurtransfer van Anass Salah-Eddine

Hierom lijkt Ajax bereid om Anass Salah-Eddine deze winter te verhuren

24 januari om 18:15
Laatste update: 24 januari om 18:15

Anass Salah-Eddine staat in de belangstelling van verschillende clubs om op huurbasis overgenomen te worden van Ajax. Rangers FC en Torino worden met hem in verband gebracht. VoetbalNieuws.nl vertelt je waarom Ajax openstaat voor een verhuur.

Salah-Eddine speelt sinds 2018 bij Ajax. Bij Ajax zit hij een beetje tussen wal en schip. De linksback speelt veel in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong Ajax, maar leek geen echte kans te krijgen in het eerste van de Amsterdammers. Hierdoor besloot Ajax hem in het seizoen 2022/2023 te verhuren aan FC Twente.

Hoe deed Salah-Eddine het bij FC Twente?

Bij de Tukkers schommelde Salah-Eddine een beetje tussen de basis en de bank. Hij kwam tot veertien optredens voor Twente in de Eredivisie. Ondanks dat de speler niet altijd verzekerd was van een basisplaats, maakte hij wel voldoende indruk om dit seizoen weer terug te keren bij Ajax.

Perspectief in Amsterdam

Dit seizoen moet de back het sporadisch doen met korte invalbeurten. In Amsterdam heeft hij de nodige concurrentie, waardoor Ajax openstaat voor een verhuur. Onder andere door de komst van Borna Sosa komt Salah-Eddine niet in de plannen van John van 't Schip voor. Ook Anton Gaaei en Ar'jany Martha kunnen op zijn positie spelen. Ajax ziet nog wel voldoende perspectief voor de toekomst waardoor een definitieve transfer niet reëel lijkt.

Wat is Salah-Eddine waard?

Salah-Eddine ligt nog tot 2025 vast in Amsterdam. De Amsterdammers zien in de verdediger nog potentie, dus willen ze de hem het liefst verhuren. Door Transfermarkt.nl wordt zijn waarde op ongeveer een miljoen euro geschat.