Wie is Dies Janse?

Wie is Dies Janse, het jonge Ajax-talent dat een basisplek krijgt bij Ajax?

18 augustus om 15:46
Laatste update: 18 augustus om 15:46

Dies Janse maakte veel indruk tijdens de voorbereiding van Ajax en mocht zelfs al een paar keer in de basis beginnen, waaronder ook zondag tegen NAC Breda. Ook heeft het talent zijn contract verlengd. Wie is dit grote Ajax-talent? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.

Wie is Dies Janse?

Janse is geboren in Goes in de provincie Zeeland en speelde daar onder meer voor JVOZ. In 2018 werd de speler opgepikt door Sparta Rotterdam. Dies is niet de enige uit zijn familie met een groot talent voor voetbal, want zijn broer Rijk keept sinds 2023 bij NEC Nijmegen. De doelman heeft net als zijn jongere broer in de jeugd bij Sparta gezeten.

Janse maakte in 2020 de overstap van Sparta naar Ajax. Bij de Amsterdammers speelde de Zeeuw zijn wedstrijden voor de Onder-18 en Onder-19. Op 25 augustus 2023 maakte de verdediger zijn profdebuut voor Jong Ajax. In de wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden viel hij acht minuten voor tijd in. In totaal speelde Janse afgelopen seizoen twaalf wedstrijden voor de belofteploeg, waarin hij één keer trefzeker was. Zijn eerste opwachting bij het eerste van Ajax laat nog op zich wachten.

Wat voor speler is Janse?

De Ajacied is van nature een linksbenige centrale verdediger, maar speelt af en toe ook als linksachter. Met zijn imposante lengt van 1,96 meter is Janse ijzersterk in de lucht. Bayer Leverkusen wilde de speler graag deze winter overnemen en dan verhuren aan een andere club. De Duitse landskampioen kreeg echter te horen dat Ajax niet wilde meewerken en dus speelde Janse nog altijd in Amsterdam.

Wat is Janse waard?

Na de goede voorbereiding heeft Ajax het contract van Janse opengebroken. Het achttienjarige talent staat nu tot medio 2028 onder contract bij de Amsterdamse club. Volgens Transfermarkt.nl wordt zijn waarde geschat op 300 duizend euro, maar door het doorlopende contract van de speler zou dat bedrag flink kunnen oplopen.