Ajax houdt jeugdtalent binnenboord: deze verdediger verlengt tot 2028

Ajax houdt jeugdtalent binnenboord: deze verdediger verlengt tot 2028
23 juli om 19:21

Ajax heeft een belangrijke slag geslagen. De Amsterdammers hebben een jeugdtalent vastgelegd tot 2028 en VoetbalNieuws vertelt je wie dat is.

Ajax moet het deze zomer hebben van de jeugd. In de voorbereiding gaf Francesco Farioli meerdere jeugdspelers de kans om minuten te maken in het eerste en niet zonder succes. Enkele spelers kwamen glansrijk uit de test en één daarvan heeft zelf een nieuw contract getekend.

Welke jeugdspeler van Ajax houden de Amsterdammers binnenboord?

Ajax heeft het contract van Dies Janse opengebroken tot de zomer van 2028. De verdediger maakte indruk in de voorbereiding en lijkt zelfs kans te maken op een plaats in het eerste. "We zijn heel blij dat Dies verlengd heeft", vertelt Alex kroes op de clubsite. "Hij is een speler die alle voorwaarden in zich heeft om Ajax 1 te halen. Zijn huidige contract liep tot medio 2026, maar gezien zijn prestaties hebben we hem nu al een nieuw contract aangeboden. Dat heeft hij zelf afgedwongen. Hij is op dit moment bezig aan een hele goede voorbereiding met de A-selectie en wij zien voor hem een hele mooie toekomst bij ons weggelegd."

Janse is pas achttien jaar oud en kwam in 2020 over van Sparta Rotterdam. Voor Jong Ajax speelde de mandekker pas twaalf wedstrijden.