De opstelling van AZ: Martens heeft Sugawara terug en komt met Pavlidis-oplossing

Dit is de opstelling waar AZ mee tegen Feyenoord gaat spelen
7 februari om 19:47

AZ begint woensdagavond met Yukinari Sugawara en Matthew Ryan in de basis tegen Feyenoord. Het duo keerde onlangs terug van de Azië Cup en staat in tegenstelling tot afgelopen zondag weer op het wedstrijdformulier van Maarten Martens. Ook voor de afwezigheid van Vangelis Pavlidis heeft de trainer een oplossing gevonden.

Het heeft er alle schijn van dat Sugawara niet als rechtsback gaat beginnen tegen Feyenoord. De Japanner stond in het verleden al eens rechtsbuiten en die positie lijkt hij vanavond weer te gaan bekleden. Dat komt omdat Alexandre Penetra afgelopen zondag ook al als rechtsback begon tegen de nummer twee van de Eredivisie.

Voor de afwezigheid van Pavlidis heeft Martens ook een oplossing. Naar verwachting gaat Ernest Poku in de spits spelen. De jonge aanvaller werd door Martens op de persconferentie al naar voren geschoven als één van de opties die de Griek kan vervangen. Lequincio Zeefuik begint op de bank.

Het duel tussen AZ en Feyenoord begint om 21.00 in De Kuip. De winnaar van de wedstrijd plaatst zich voor de halve finale van de beker.

De opstelling van AZ: Ryan; Sugawara, Goes, Bazoer, Penetra, Moller Wolfe; Clasie, Mijnans, De Wit; Poku, Van Bommel.