Dit is de beste speler met wie Brian Brobbey heeft samengespeeld bij Ajax

Dit is de beste speler met wie Brian Brobbey heeft samengespeeld bij Ajax
10 februari om 13:03

Dusan Tadic is volgens Brian Brobbey de beste speler met wie hij heeft samengespeeld. De spits van Ajax vertelt dat hij in hun gezamenlijke tijd in Amsterdam veel heeft geleerd van de Serviër, die momenteel bij Fenerbahçe speelt.

Brobbey blikte in gesprek met het mediateam van Ajax terug op zijn honderdste officiële duel voor de club. Daarin werd hem de vraag gesteld wie zijn beste teamgenoot ooit is bij Ajax. "Veel goede spelers, maar ik denk Dusan. Een echte leider. Ik heb heel vaak met hem gesproken over hoe je moet lopen voor de goal. Dan liet hij bijvoorbeeld een video zien van zijn teamgenoot bij Servië. Die spits, Mitrovic."

Ook Klaas-Jan Huntelaar heeft veel indruk op Brobbey gemaakt. "Huntelaar was mijn mentor toen ik mijn debuut had gemaakt. We gingen altijd beelden kijken. Wat heb ik geleerd? Dat ik soms in buitenspelpositie moet staan bij voorzetten."

"Als je ziet dat een middenvelder de bal naar de linksbuiten gaat spelen, kan die de bal zo geven", aldus Brobbey, die uitlegt dat een spits dan weliswaar de verdediger voorbij is, maar achter de bal blijft.