Dit is hoe Xavi Simons tot dusver presteerde tijdens zijn eerste Champions League

Dit is hoe Simons tot nu toe presteert in zijn eerste Champions League-seizoen

13 februari om 18:20
Laatste update: 13 februari om 20:08

Xavi Simons heeft zich dit seizoen ogenschijnlijk moeiteloos aangepast aan het niveau van de Champions League. Hoe goed zijn de statistieken van de Oranje-international en hoe kijkt zijn trainer ernaar? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.

Jarenlang was Simons actief in de jeugdopleiding van FC Barcelona, maar dinsdagavond komt de Nederlander voor het eerst in actie tegen aartsrivaal Real Madrid. Voor de aanvaller is het met RB Leipzig zijn eerste seizoen in de Champions League en in de groepsfase maakte hij al indruk.

De statistieken Simons in de Champions League

Tijdens de groepsfase van deze Champions League-campagne speelde Simons een grote rol RB Leipzig. Hij verscheen in alle zes de groepswedstrijden aan de aftrap en was tegen Manchester City en Rode Ster Belgrado trefzeker en tot twee keer toe gaf hij een assist. Verder valt Simons nog erg op met zijn dribbles. De voormalig speler van PSV had liefst negentien succesvolle rushes en daarmee staat hij op de 27e plek van alle spelers die dit seizoen in actie kwamen in het miljardenbal.

Hoe reageert de trainer van Leipzig op de prestaties van Xavi Simons?

RB Leipzig-trainer Marco Rose laat op de persconferentie voorafgaand aan het duel met de Madrilenen weten niet verrast te zijn door de prestaties van Simons. "Xavi heeft mij niet verrast", sprak Rose. "We wisten dat we met hem kwaliteit in huis haalden. Wat me wél verrast heeft, is hoe constant hij is. In dat opzicht heeft hij zich verder ontwikkeld. Hij heeft de volgende stap gezet", aldus de trainer.