Op deze dag maakt Koeman zijn definitieve selectie bekend

Wanneer wordt de definitieve selectie van het Nederlands Elftal bekendgemaakt?

29 mei om 08:00
Laatste update: 29 mei om 08:00

Voor het Nederlands Eftal staat het EK 2024 voor de deur. Oranje werkt in aanloop naar het Europees kampioenschap in Duitsland twee oefenwedstrijden af, maar eerst zullen er nog drie spelers afvallen. Wanneer wordt de definitieve selectie van Nederland bekendgemaakt? VoetbalNieuws brengt je het antwoord!

Het toeleven naar het EK van komende zomer kan nu dus echt gaan beginnen. In juni werkt Oranje nog twee oefeninterlands af; tegen Canada en IJsland. Op 6 en 10 juni is De Kuip het strijdtoneel van Nederland, voordat het op 16 juni officieel aan het EK begint. Op die dag trapt het de groepsfase af met een interland tegen Polen. 

Op donderdag 16 mei maakte Koeman zijn voorselectie van het Nederlands Elftal bekend. In deze voorselectie mocht het 44 spelers oproepen, waarna Koeman een uiteindelijke selectie van 26 internationals moet maken. De bondscoach koos ervoor dertig spelers op te roepen. Marten de Roon viel geblesseerd af, waardoor er nog slechts drie spelers af zullen vallen in aanloop naar het EK

Wanneer wordt de definitieve selectie van Oranje bekendgemaakt?

Koeman maakt woensdag 29 mei zijn definitieve selectie voor het EK in Duitsland bekend. Hierin zullen zich 26 spelers bevinden die Nederland zullen gaan verdedigen op het Europese toernooi. Om 16.45 uur zal Koeman de vragen van de pers beantwoorden tijdens een persconferentie.