Gerry Hamstra wordt waarschijnlijk de nieuwe technisch directeur van Vitesse

'Hamstra op poleposition om zeer binnenkort nieuwe td van Vitesse te worden'

25 februari om 21:08

Gerry Hamstra ligt op poleposition om de nieuwe technisch directeur van Vitesse te worden. Dat meldt De Gelderlander zondagavond. In een recent verleden bekleedde de geboren Groninger die functies ook bij Ajax en SC Heerenveen.

Omdat Benjamin Schmedes na dit seizoen vertrekt uit Arnhem, is Vitesse nadrukkelijk op zoek naar een nieuwe technische man. Ook het contract van hoofdscout Daniel Ebbert loopt komende zomer af. Volgens de regionale krant wil Vitesse het liefst dat Hamstra in maart al begint, om zo geleidelijk toe te kunnen werken naar de eerstvolgende transferwindow. Vitesse staat momenteel op een degradatieplek in de Eredivisie, waardoor er veel onzeker is binnen de club.

Hamstra zou er goed op staan binnen Vitesse. Vorig jaar trad hij terug bij Ajax. 'Hij kent de club en beschikt over een uitgebreid netwerk', aldus De Gelderlander. Meerdere partijen, waaronder voornamelijk de Russische eigenaar Valeri Oyf en, in mindere mate, ook Caley Parry, moeten hun goedkeuring geven voor zijn aanstelling.

Behalve een technisch directeur zoekt Vitesse dezer dagen ook naar een nieuwe algemeen directeur. Peter Rovers treedt door de hectische situatie rondom de overname van de club op 1 april terug. Voor zijn positie zal in eerste instantie een interim-persoon worden aangesteld.