Dit is waarom Sjoerd Mossou de situatie rondom Van Praag een 'futuliteit' noemt

Dit is waarom Sjoerd Mossou de situatie rondom Van Praag een 'futuliteit' noemt

5 april om 19:03

Sjoerd Moussou, journalist van het Algemeen Dagblad, heeft de overtreding van Michael van Praag betreffende zijn Ajax-aandelen als een kleinigheid bestempeld. In het programma De Voetbalkantine van ESPN omschreef Mossou de situatie als een ‘futuliteit’ die, vooral in crisistijden, onnodig groot wordt gemaakt.

"De aandelenkwestie die vanmiddag aan het licht kwam, is in feite een futiliteit, maar in tijden van crisis wordt het groot nieuws”, aldus Mossou. Hij speculeerde over persoonlijke motieven vanuit de AFM tegenover Van Praag. "Ik vraag me af wat die van de AFM tegen Van Praag heeft. Het leek erop alsof er nog een rekening uit het verleden openstond."

"Ajax is natuurlijk een politieke club waarbij er constant kleine onderlinge oorlogen worden gevoerd", vervolgt hij. "Het is modder gooien, een loopgravenoorlog waarbij continu machtsspelletjes gespeeld worden. En ja, als je zelf heel stellig Kroes voor de bus gooit… En misschien wel met een reden, maar hij was nogal duidelijk in zijn oordeel, dan kun je erop rekenen dat er ergens een boemerangetje terugkomt."