'Steun voor Kroes binnen Ajax: mogelijk andere functie binnen de Amsterdamse club'

'Steun voor Kroes binnen Ajax: mogelijk andere functie binnen de Amsterdamse club'

8 april om 10:40

Alex Kroes gaat, als het aan 'medestanders' binnen de club ligt, in een andere rol aan de slag bij Ajax. De geschorste algemeen directeur kan rekenen op steun van de bestuursraad die hem graag bij de Amsterdammers willen behouden, meldt Het Parool.

Kroes moest Ajax er weer bovenop gaan helpen. Echter ging het mis toen naar buiten kwam dat hij aandelen van Ajax had gekocht vlak voor zijn benoeming. De Amsterdammers schorsten de algemeen directeur direct, maar niet iedereen binnen de club wil van Kroes af. Volgens meerderen binnen de club is hij juist de man die Ajax weer bovenop de crisis kan helpen.

Kroes kan binnen Ajax rekenen op steun van de bestuursraad. Zij hebben het merendeel van de aandelen van de club in handen en willen de bestuurder graag behouden. 'Voor het geval zijn ontslag als directeur onontkoombaar blijkt, beraden zijn medestanders zich alvast op manieren om Kroes toch te behouden voor Ajax', schrijft Het Parool. Mocht Kroes in dienst blijven bij Ajax dan wordt er gedacht aan een functie die niet direct onder de governanceregels van de beursgenoteerde onderneming valt.