NRC: belangrijke betrokkenen niet gehoord in onderzoek naar Sven Mislintat

belangrijke betrokkenen niet gehoord in onderzoek naar Sven Mislintat
9 april om 21:20

Belangrijke betrokkenen in het onderzoek naar Sven Mislintat zijn niet benaderd en gehoord, stelt het NRC. Het KPMG-onderzoek naar de transfers die de Duitser deed in Amsterdam roept alleen maar meer vragen op.

Het NRC stelt duidelijke vraagtekens bij het onderzoek en de uitkomsten daarvan. Het is namelijk onduidelijk welke bronnen er zijn gebruikt, al is wel bekend dat het onderzoek is gebasseerd op vrijwillige medewerking van andere betrokkenen en openbare bronnen. NRC weet echter te melden dat met belangrijke betrokken helemaal niet werd gesproken. 

De transfer van Gaston Ávila is een groot onderdeel van alle commotie, omdat het vermoeden bestaat dat Ajax veel te veel geld heeft neergeteld voor de Argentijn. Zaakwaarnemer Steinar Diet is echter niet benaderd voor het onderzoek. Middlesbrough, dat met Ajax zaken deed voor de transfer van Chuba Akpom, wilde niet meewerken aan het onderzoek.

Ook ICM Stellar werd niet benaderd door KPMG. Het makelaarskantoor stond Borna Sosa bij, totdat de Kroaat de overstap maakte naar een bekende van Mislintat om zo zijn transfer naar Ajax af te ronden.