Woerts vertelt: hierom zou Alex Kroes meteen ophef hebben veroorzaakt bij Ajax

Woerts vertelt: hierom zou Alex Kroes meteen ophef hebben veroorzaakt bij Ajax
10 april om 20:17

Alex Kroes heeft tijdens zijn eerste week bij Ajax de nodige controverse veroorzaakt. Sportmarketeer Chris Woerts belicht bij Vandaag Inside dat Kroes direct kritisch was op interne processen, waaronder een rapport van KPMG.

"Hij heeft dat KPMG-rapport als fluitwerk bestempeld. Daar staat ook niks in", begint Woerts. De kern van de controverse ligt in Kroes' ongezouten mening over het gebruik van enkel openbare bronnen voor het KPMG-rapport, waardoor een volledig beeld volgens hem ontbrak. Dat leidde tot wrijving binnen de organisatie. "Bij Ajax zijn ze gewoon op zoek naar een hele goede bestuurder, mits Alex Kroes het opgeeft. Maar hij wil het niet opgeven, hij wil gewoon weer benoemd worden", verduidelijkt Woerts.

Verder lijkt er een strategische zet van de Raad van Commissarissen te zijn geweest, die Kroes mogelijk in een benarde positie heeft gebracht. "Het lijkt erop dat ze hem in een fuik hebben laten zwemmen. Hij is te kritisch geweest in de eerste week en ze kunnen binnen Ajax gedacht hebben dat het niet handig is om hem zijn gang te laten gaan."

Desondanks blijft de deur voor Kroes op een kier staan voor een mogelijke terugkeer. "Als de bestuursraad en de vereniging zich achter Kroes scharen, dan is een terugkeer mogelijk", aldus Woerts, die benadrukt dat Kroes wel 'beschadigd is' door deze affaire.