Opsteker voor Ajax: Berghuis eindelijk terug, ook twee andere sterkhouders fit

Opsteker voor Ajax: Berghuis eindelijk terug, ook twee andere sterkhouders fit

3 mei om 16:07

Steven Berghuis, Brian Brobbey en Jordan Henderson zijn weer inzetbaar voor Ajax in het cruciale uitduel tegen FC Volendam van aanstaande zondag. Berghuis keert terug na een knieblessure en rugklachten, terwijl Brobbey en Henderson hersteld zijn van respectievelijk hamstringklachten en een blessure die Henderson naar Engeland stuurde voor revalidatie.

Brobbey moest in de wedstrijd tegen Excelsior (2-2) het veld geblesseerd verlaten, maar is na een korte herstelperiode weer volledig fit. Zijn terugkeer komt op een kritiek moment nu Ajax nog drie wedstrijden te gaan heeft om de vijfde plaats in de Eredivisie te verdedigen, wat directe kwalificatie voor de voorrondes van de Europa League zou betekenen.

Henderson, die in maart zijn laatste wedstrijd speelde, heeft zijn revalidatie in Engeland voltooid. "De afgelopen twee weken heb ik met het team getraind en ik voel me goed. Ik ben klaar om de uitdagingen van de laatste wedstrijden aan te gaan", zei Henderson op de clubwebsite. Hij heeft tot nu toe negen wedstrijden voor Ajax gespeeld en heeft zijn zinnen gezet op een sterke afsluiting van het seizoen.

De komende wedstrijd tegen Volendam is van groot belang voor Ajax, dat een voorsprong van twee punten heeft op NEC en drie op FC Utrecht. Een overwinning is cruciaal om uit de play-offs te blijven en direct Europees voetbal te veiligstellen. Trainer John van 't Schip kan in ieder geval weer keuzes maken in zijn opstelling.