Verweij: Ajax hakt 'over een paar dagen' knoop door over trainerspositie

Verweij: Ajax hakt 'over een paar dagen' knoop door over trainerspositie

3 mei om 17:31

Ajax staat volgens clubwatcher Mike Verweij op het punt beslissingen te nemen in hun zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer. "Nu Erik ten Hag bij Manchester United mag blijven én aan Bayern München wordt gelinkt, is het onwaarschijnlijk dat hij deze zomer terugkeert in de Johan Cruijff Arena", meldt Verweij. Daardoor blijven Graham Potter en Francesco Farioli als de voornaamste kandidaten over.

Verweij legt verder uit dat er ook naar andere opties wordt gekeken. "Dan heeft Ajax nog twee kandidaten over: de Italiaan Farioli en Potter, maar er wordt inmiddels ook voorzichtig naar andere kandidaten gekeken", zegt hij tijdens de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Ik ben benieuwd, ik denk dat er wel knopen doorgehakt zullen worden in de komende dagen. Ik denk over een paar dagen."

De situatie rond Potter is complex. "Voetbal International meldde donderdag al dat Potter nog steeds de topkandidaat is bij Ajax", alhoewel de onderhandelingen niet soepel verlopen. Over Farioli, 35 jaar oud, is bekend dat Ajax 'gecharmeerd' is geraakt, maar de club heeft een voorkeur voor een ervaren trainer, benadrukt directeur voetbal Marijn Beuker.