Pavlidis had moeite met strijd om topscorerstitel

Pavlidis had moeite met topscorersstrijd: 'Het maalde maar door mijn hoofd'

11 mei om 12:40

Dit seizoen rijgt Vangelis Pavlidis weer de doelpunten aan elkaar. De spits van AZ is momenteel de topscorer van de Eredivisie, maar vertelt in gesprek met De Telegraaf dat hij een tijd lang geen oog dicht heeft gedaan. Voetbalnieuws.nl vertelt je waarom.

Met nog twee wedstrijden te gaan, heeft Pavlidis één treffer meer gemaakt dan PSV-aanvoerder Luuk de Jong. Begin dit kalenderjaar zat de strijd om de topscorerstitel de Griekse spits nogal dwars. "Laat ik het zo zeggen… ik heb er een tijdje amper van kunnen slapen", zo vertelt hij tegen De Telegraaf. In de duels tegen Ajax en Sparta kwam Pavlidis niet tot scoren. "Het maalde maar door mijn hoofd, ik kon aan niets anders denken dan aan het móéten scoren. Terwijl ik er al een stuk of twintig had gemaakt. Die druk, het sloopte mij."

Wat heeft Pavlidis gedaan om weer uit het slop te raken?

Om de mentale problemen aan te pakken, klopte Pavlidis aan bij technisch directeur Max Huijberts. "Ik zei: 'Max, ik heb een probleem en jij moet mij helpen.' Ik vertelde wat er door mijn hoofd spookte, gaf mezelf bloot. En ongelooflijk maar waar: na zijn antwoord was alle last van mijn schouders gevallen. Ik ga niet zeggen wat hij exact vertelde, maar alles wat hij zei was raak. Max legde de vinger naadloos op de zere plek. Ik zei tegen mezelf: Pavli, geniet nou gewoon van dit seizoen. Maak het niet moeilijker dan het is. Want je weet nooit meer of je zo’n topseizoen als deze ooit nog zal meemaken", aldus Pavlidis.

Het gesprek met Huijberts legde de doelpuntenmachine van AZ geen windeieren, want hij scoorde vervolgens op één wedstrijd na in alle duels van de Alkmaarders. "In de volgende acht wedstrijden stond ik weer met een grote glimlach op mijn gezicht in het veld en was het plezier helemaal terug. En prompt scoorde ik in zeven van de acht duels."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!