Kritiek op Mbappé na zijn afscheidsspeech: ‘Koude en smakeloze aankondiging'

Kritiek op Mbappé na zijn afscheidsspeech
11 mei om 14:35

Vrijdag maakte Kylian Mbappé bekend dat hij zijn contract bij Paris Saint-Germain niet gaat verlengen. Ondanks dat het nieuws niet uit de lucht kwam vallen, kan de Franse superster in Frankrijk op de nodige kritiek rekenen.

Na zijn aankondiging te vertrekken uit de Franse hoofdstad is Mbappé volgens RMC Sport samen met één van de meest fanatieke supportersgroepen van PSG gaan barbecueën. In zijn column voor L'Équipe schrijft Bixente Lizarazu dat de Franse speler de president van de club had moeten noemen in zijn dankwoord. "Beide kanten moeten klasse tonen, dus hij had ook de president moeten noemen", aldus de columnist.

RMC-analist Pascal Dupraz heeft ook geen goed woord over voor Mbappé's afscheidsspeech. "Mbappé maakt me triest met zijn koude, smakeloze aankondiging. Dit is beneden zijn niveau, ook het niet noemen van de president is beneden peil", aldus de ex-voetballer. Dupraz is van mening dat een persconferentie geven een chiquere manier was om het afscheid te bevestigen. Volgens verschillende media is het ook geen geheim wat de volgende bestemming van Mbappé gaat worden. Al maanden wordt de aanvaller in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid.

Paris Saint-Germain speelt zondagavond de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. De ploeg van Mbappé is al kampioen. Op 25 mei kan de club uit Parijs de dubbel pakken door de bekerfinale te winnen van Olympique Lyon.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!