Manchester City pakt de koppositie na ruime zege op Fulham

11 mei om 15:27

Manchester City is er zaterdagmiddag in geslaagd om koploper van Engeland te worden. Op bezoek bij Fulham won het team van Pep Guardiola met 0-4. Door de winst heeft de ploeg uit Manchester het behalen van het tiende kampioenschap volledig in eigen hand.

Met Nathan Aké in de basis begon Manchester City op Craven Cottage goed aan het duel, al toonde Fulham zich weerbaar. Na iets minder dan een kwartier spelen kwam City op voorsprong. Josko Gvardiol sneed van links naar binnen en speelde Kevin de Bruyne aan. De Belg gaf de bal terug aan Gvardiol, die zijn ploeg op voorsprong zette. De Bruyne maakte van zichzelf met deze assist de nummer twee allertijden als het gaat om Premier League-assists. Zeven minuten later kreeg City de eerste tegenslag van de middag. Aké speelde de bal over de zijlijn en moest zich met een blessure laten vervangen door Kyle Walker.

In de 59ste minuut maakte Phil Foden aan alle spanning een einde en verdubbelde de Engelsman de voorsprong voor City. Na zeventig minuten werd het feest compleet voor de club uit Manchester. Bernardo Silva gaf de bal goed voor en Gvardiol tekende voor zijn tweede treffer van de middag. In extremis kreeg City een penalty. Issa Diop kwam te laat in op Julian Álvarez en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart toebedeeld. Het was ook Álvarez die de penalty wist te benutten en zijn ploeg daarmee op 0-4 zette.

Door de overwinning gaat Manchester City nu aan kop in de Premier League. Het team van Pep Guardiola heeft twee punten meer dan achtervolger Arsenal met nog twee wedstrijden te gaan. Voor The Citizens staan er nog ontmoetingen met Tottenham Hotspur en West Ham United op het programma.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!