Positief Oranje-nieuws richting EK: Memphis terug in wedstrijdselectie Atlético

Positief Oranje-nieuws richting EK: Memphis terug in wedstrijdselectie Atlético

11 mei om 22:08

Memphis Depay is na een maand blessureleed weer terug in de selectie van Atlético Madrid. De Nederlander liep begin april een spierblessure op en is nu fit verklaard voor de aankomende wedstrijd tegen RC Celta. Dat komt op een cruciaal moment, met het EK 2024 in zicht.

Depay raakte geblesseerd tijdens een training en moest het veld per brancard verlaten. Zijn afwezigheid was voelbaar in het team, vooral tijdens de Champions League-kwartfinales waar Atlético Madrid werd uitgeschakeld door Borussia Dortmund. Met nog vier competitiewedstrijden en twee oefeninterlands te gaan, is zijn terugkeer een boost voor zowel club als land. Nederland start haar EK-campagne op 16 juni tegen Polen.

De blessure van Depay was de vierde spierblessure voor hem dit seizoen, maar lijkt minder ernstig dan gevreesd. Bondscoach Ronald Koeman verwelkomt de aanvalsleider terug in de Oranje-selectie, waar Depay een sleutelrol speelt. Het Nederlands elftal komt eind mei samen ter voorbereiding op het EK, met Depay nu waarschijnlijk weer als een van de steunpilaren.