Dit is wat er op het spel staat in de laatste twee speelrondes van de Eredivisie

Dit is wat er op het spel staat in de laatste twee speelrondes van de Eredivisie
12 mei om 07:20

Het einde van het Eredivisie-seizoen komt in zicht. Om het zo eerlijk mogelijk te houden spelen alle teams zondag om 14.30 tegelijkertijd hun een na laatste speelronde. Nu het seizoen op het einde loopt is er voor een aantal clubs nog genoeg om voor te spelen. VoetbalNieuws vertelt je wat er op het spel staat deze laatste twee speelrondes.

PSV is sinds vorige week officieel kampioen en ook Feyenoord kan niet meer achterhaald worden op de tweede plaats. De eerste spanning op de ranglijst is de strijd om plek drie. Deze plek geeft aan het eind van het seizoen recht op deelname voor de voorronde van de Champions League en zowel FC Twente als AZ maken kans op deze waardevolle plek. Twente heeft momenteel de derde plek in het bezit met twee punten voorsprong op de Alkmaarders.

Ook voor Ajax staat er de laatste twee speelrondes nog genoeg op het spel. De Amsterdammers bekleden momenteel de vijfde plaats, die recht geeft op voorrondes van de Europa League. Het gat met NEC bedraagt twee punten en ook FC Utrecht loert nog op plek vijf met een gat van drie punten. Wanneer de Amsterdammers hun vijfde plek alsnog verspelen wacht hen de play-offs. Hier strijden vier ploegen om een voorrondeticket voor de Conference League.

Hoewel Vitesse en FC Volendam al zeker zijn van degradatie is het zelfs onderin nog spannend in de Eredivisie. De gevreesde zestiende plek betekent deelname aan de play-offs om promotie/ degradatie. Excelsior staat op dit moment op deelname aan deze play-offs, maar ook RKC kan zich nog niet rijk rekenen. Het gat tussen beide ploegen bedraagt twee punten. Zondag neemt RKC het op tegen PEC Zwolle, dat nergens meer om speelt. Excelsior neemt het op tegen concurrent Heracles, dat in theorie ook nog meespeelt om plek zestien.