Sparta wil 46-voudig Oranje-international komende zomer naar Rotterdam halen

Sparta wil 46-voudig Oranje-international komende zomer naar Rotterdam halen

12 mei om 11:50

Kevin Strootman staat in de nadrukkelijke belangstelling van Sparta Rotterdam. De Rotterdammers wilden vorig seizoen de middenvelder al terug naar Nederland halen, maar dat mislukte. Technisch directeur Gerard Nijkamp gaat deze zomer een nieuwe poging wagen.

Op zondagochtend was Nijkamp te gast in Goedemorgen Eredivisie. De technisch directeur liet daar weten Strootman komende zomer graag transfervrij in te lijven. "We zijn nog steeds in de wachtstand. Genoa gaat niet verder met hem, dus het staat nog steeds open", zo vertelt Nijkamp.

"Ik kan je vertellen dat Spartanen het geweldig zouden vinden", zegt Nijkamp. "Dat is super belangrijk: jongens die bij Sparta zijn begonnen, een fantastische carrière hebben en dan thuis afsluiten op Het Kasteel. Daar staan wij voor open, maar je hebt er meerdere partijen voor nodig, en de belangrijkste is Kevin."

Strootman brak in 2008 door bij de Kasteelclub en stond tot 2011 bij de Rotterdammers onder contract. Hierna kwam de 34-jarige speler uit voor FC Utrecht, PSV, AS Roma, Olympique Marseille, Genoa en Cagliari. Bij Genoa loopt zijn contract komende zomer af, waardoor Sparta geen transfersom zou hoeven te betalen voor de ervaren middenvelder.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!