Serieuze belangstelling voor Taylor: 'Ik ben door meerdere clubs benaderd'

Serieuze belangstelling voor Taylor: 'Ik ben door meerdere clubs benaderd'

12 mei om 11:00

Zondagochtend was Guido Albers te gast bij Goedemorgen Eredivisie. Albers behartigt de zaken van onder andere Kenneth Taylor, die na een moeilijke periode op serieuze belangstelling kan rekenen vanuit Italië. Op ESPN gaat de zaakwaarnemer dieper in op de moeilijke periode en de toekomst van Taylor.

Volgens verschillende media kan Taylor rekenen op interesse van onder andere Juventus. De Oude Dame heeft zich wel gemeld bij Albers, maar nog niet bij de Amsterdammers. "In die zin is het pas serieus als je je meldt bij de club. Dat heb ik hen ook gezegd en ik heb het nummer van Alex Kroes gegeven. Er zijn meerdere clubs die zich bij mij gemeld hebben. Er heeft zich één club wel bij Ajax gemeld, dat is ook een Italiaanse club."

Taylor kent net als Ajax een moeilijk seizoen, waarin hij de nodige kritiek te verwerken kreeg. Al zijn hele loopbaan is Taylor niet onomstreden tot ongeloof van Albers. "Deze jongen is een Ajacied. Hij speelt sinds zijn achtste bij Ajax. Hij heeft heel hard moeten werken om daar te komen. Na een fantastisch seizoen in 2022/2023 bij Ajax kreeg hij het hele gedoe van het stadion over zich heen. Terwijl er ook jongens rondliepen die dertig miljoen euro gekost hadden, richtte het publiek zich op een speler uit de eigen jeugd. Er was niemand die het voor hem opnam, Kenneth moest het zelf ondergaan."

Ondanks de vele kritiek bleef Taylor overeind, aldus zijn zaakwaarnemer. "Hij zorgt ervoor dat hij mentaal goed is en heeft goede fysieke begeleiding. Kenneth heeft het om zich heen top georganiseerd. Hij leeft als topvoetballer. Zijn succes is gekomen door hemzelf, maar ook door Michael Reiziger." Albers verwijst hiermee naar de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Frankrijk en Nederland, die met 4-0 verloren ging. "Iedereen is vergeten dat hij niet in de basis zou staan tegen Frankrijk. Op de dag van de wedstrijd werd hij op het laatste moment op het veld gezet. Het kan niet zo zijn dat het dan de schuld is van Taylor dat Nederland daar verloor."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!