'Antwerp komt in zoektocht naar opvolger van Van Bommel weer uit in Nederland'

Marc Overmars heeft Alex Pastoor in het vizier als opvolger van Mark van Bommel
13 mei om 12:10
Laatste update: 13 mei om 12:12

Alex Pastoor is in beeld bij Royal Antwerp, aldus de betrouwbare journalist Sacha Tavolieri. De afzwaaiend trainer van Almere City zou daarmee Mark van Bommel op kunnen volgen, die na dit seizoen sowieso vertrekt uit de Belgische havenstad.

Onlangs werd bekend dat Antwerp en Van Bommel na twee seizoenen uit elkaar gaan en dus is Marc Overmars genoodzaakt om een nieuwe trainer te vinden. De Nederlandse directeur voetbalzaken is in die zoektocht uitgekomen bij Pastoor, zo weet Tavolieri. Volgens de journalist wordt van de 57-jarige Eredivisie-trainer verwacht dat hij in de filosofie van de club past.

Hoe Pastoor tegen deze mogelijkheid aankijkt, is niet bekend. De oefenmeester gaf onlangs nog in een interview aan dat hij een andere klus als trainer wellicht even aan zich voorbij zal laten gaan. "Het is gewoon een beroep dat veel van je vraagt, ook van mijn gezin. Ik heb me ook afgevraagd: wil ik dit tot me pensioen blijven doen? Het leek me slim om eens een stap terug te doen", aldus Pastoor tegenover ESPN.

Antwerp beleeft een teleurstellend seizoen, zeker wanneer we het vorige seizoen in ogenschouw nemen. De Vlaamse club staat momenteel derde in de Belgische kampioenspoule en greep afgelopen donderdag nog naast de Belgische beker. Union Sint-Gilles was met 1-0 te sterk voor Antwerp in de Crocky Cup.