Van Basten kritisch over mogelijke nieuwe trainer

Van Basten kritisch: dit zegt het Ajax-icoon over de mogelijke nieuwe trainer

13 mei om 22:33

Marco van Basten uitte in het programma Rondo op Ziggo Sport zijn twijfels over de mogelijke aanstelling van Francesco Farioli als nieuwe hoofdtrainer van Ajax. Volgens de voormalige topspeler van de club ontbreekt het Farioli aan een bewezen trackrecord, iets wat Ajax nu juist nodig heeft. VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

"Persoonlijk vind ik het raar dat Ajax met een relatief onbekende naam komt opdagen," zei Van Basten. "Op dit moment zijn er bepaalde zaken bij Ajax die aangepakt moeten worden, en ik ken deze man niet. Ik zou meer zekerheid willen zien, iemand die al bewezen heeft met moeilijke situaties om te kunnen gaan."

Youri Mulder, eveneens aanwezig bij Rondo, noemde de keuze voor Farioli een gok vanwege diens beperkte ervaring als hoofdtrainer. "Hij is ongetwijfeld een bijzondere persoon, met een achtergrond in filosofie en een verleden als keeperstrainer, maar niet als iemand die aan het roer heeft gestaan bij grote clubs," voegde hij eraan toe.

Kees van Wonderen, coach van sc Heerenveen, benadrukte dat Ajax eerst moet focussen op het structureren van een competente spelersgroep alvorens een trainer te koppelen. "Het is essentieel dat ze eerst een solide team vormen en dat ondersteunen met een staf die het maximale eruit kan halen," adviseerde Van Wonderen.