'Reddingsplan voor Vitesse mislukt: faillissement weer een stap dichterbij'

'Reddingsplan voor Vitesse mislukt: faillissement weer een stap dichterbij'
14 mei om 06:49
Laatste update: 14 mei om 06:53

Een reddingsplan om Vitesse financieel overeind te houden is volgens De Telegraaf mislukt. Stadioneigenaar Michael van de Kuit weigert om de huurverlaging te accepteren waardoor een plan van Maasbert Schouten geen doorgang vind en de kans op faillissement is toegenomen.

Achter de schermen zou Schouten hebben gewerkt aan een reddingsplan. Hij was eerder al kortstondig eigenaar van Vitesse en zou in willen spelen op het veranderen van de sanering binnen de club. 'Waar de clubleiding denkt aan twaalf miljoen aan inkomsten en zo’n 18,5 miljoen aan uitgaven voor de Keuken Kampioen Divisie-club komend seizoen, raamde Schouten voorzichtiger met elf miljoen euro aan inkomsten en zo’n 14,5 miljoen euro aan uitgaven. Dat zou bijna een halvering zijn van het huidige uitgavenpatroon van 27 miljoen euro', schrijft het medium.

In het voorstel van Schouten zou de zakenman voor twaalf miljoen euro grootaandeelhouder worden en garant staan voor de restschuld van de Arnhemmers. Ook de kosten omtrent de reorganisatie en de schuld bij de fiscus zou Schouten voor zijn rekening nemen. De huidige leiding houdt rekening met een tekort van 6,5 miljoen euro terwijl Schouten, door te snijden in het spelersbudget, in wil zetten op 3,5 miljoen. In zijn plan zou Van de Kuit akkoord moeten gaan met een verlaging van de huur, maar dat gaat niet gebeuren. Vitesse is hierdoor echter nog altijd op zoek naar een investeerder waardoor Schouten zich terug heeft getrokken.