'Ajax en Farioli bereiken akkoord op hoofdlijnen: Italiaan kan tekenen tot 2027'

'Ajax en Farioli bereiken akkoord op hoofdlijnen: Italiaan kan tekenen tot 2027'

14 mei om 09:07
Laatste update: 14 mei om 09:07

Ajax heeft op hoofdlijnen een akkoord bereikt met Francesco Farioli. De Italiaan moet komend seizoen aan het roer staan bij Ajax en kan een contract tot 2027 tekenen, meldt De Telegraaf.

Farioli is na het wegvallen van Graham Potter de topkandidaat voor het trainerschap in Amsterdam. De Engelsman stond bovenaan het lijstje, terwijl Erik ten Hag de droomkandidaat was. Echter waren beide onhaalbaar waardoor er door werd geschakeld naar Farioli. Nu de Amsterdammers en de Italiaan een akkoord hebben bereikt op hoofdlijnen is het aan de clubs om er nog uit te komen. Farioli kan bij Ajax een contract tekenen tot de zomer van 2027.

De Telegraaf stelt dat de keuze voor Farioli niet bij iedereen even makkelijk te accepteren was. 'Want binnen de club was er ook het besef dat de keuze voor de OGC Nice-coach niet zonder risico’s is en Farioli in de verste verte niet voldoet aan het geschetste profiel van een ervaren, liefst Nederlandse coach, met Ajax-dna.' Mede door zijn gedrevenheid wordt hij gezien als een goedkoop alternatief en werd er na het groene licht vanuit de directie een akkoord bereikt op hoofdlijnen.