Sipke Hulshoff vertrekt bij Nederland, Dwight Lodeweges nieuwe rechterhand Koeman

Hulshoff vertrekt bij Nederland nog voor EK: Lodeweges nieuwe rechterhand Koeman

14 mei om 10:25

Sipke Hulshoff stopt per direct als assistent bondscoach bij het Nederlands elftal. Dwight Lodeweges zal nog voor het EK de nieuwe rechterhand worden van Ronald Koeman. Het zal de tweede ambtstermijn van Lodeweges worden bij Oranje.

De 66-jarige Lodeweges heeft bij de KNVB een contract getekend tot en met het EK 2024. Het vertrek van Hulshoff is niet plotseling, aangezien de verwachting is dat hij mee zal gaan met Arne Slot richting Liveprool. De huidige trainer van Feyenoord zal daar de opvolger worden van Jürgen Klopp en Hulshoff zal daar ook assistent worden. 

Voor Lodeweges is het dus niet de eerste keer dat hij op de bank zal zitten bij het Nederlands elftal. Eerder bekleedde hij ook al de functie als assistent bondscoach. Dat was ook onder leiding van Koeman. Toen de bondscoach besloot te vertrekken stond Lodeweges zelfs twee wedstrijden aan het hoofd als bondscoach. In de groepsfase van de Nations League werd gewonnen van Polen en verloren van Italië.

Daarmee lijkt Koeman, mits er geen veranderingen zijn, zijn technische staf richting het EK op orde te hebben. Deze zal dus bestaan uit Lodeweges, zijn broer Erwin Koeman en Jong Oranje bondscoach Michael Reiziger. Ook zullen Patrick Lodewijks en Khalid Benlahsen op de bank zitten. Lodeweges zat als laatst op de bank bij Ajax. Hij fungeerde ook als assistent van John Heitniga.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!