Dit wilde Farioli op een Nice-persconferentie kwijt over een aanstelling bij Ajax

Francesco Farioli wil nog altijd niets weten van een aanstelling bij Ajax
14 mei om 17:20

Ajax en Francesco Farioli zouden op hoofdlijnen akkoord zijn over een contract, maar de trainer van OGC Nice houdt nog altijd zijn kaken op elkaar als het over de club uit Amsterdam gaat. De Italiaan weigerde in te gaan op de berichtgeving van de afgelopen dagen rondom zijn persoon.

Zowel Voetbal International als De Telegraaf meldden al dat Ajax en Farioli elkaar steeds meer vinden. De ochtendkrant deed daar dinsdagavond nog een schepje bovenop door te stellen dat de twee partijen op hoofdlijnen akkoord zijn. Farioli, die woensdag met Nice tegen Paris Saint-Germain speelt, werd naar de situatie gevraagd.

"Of het moeilijk is om me te focussen op deze wedstrijd door alle geruchten rondom Ajax? Nee. Zoals ik eerder al zei: dit is niet het moment om over mij of spelers individueel te praten", aldus de 35-jarige oefenmeester op de persconferentie.

"We moeten praten over de bubbel van het team: ons elftal en wat het team bereikt heeft",  vervolgt Farioli, doelend op het slot van de competitie, waarin Nice nog het een en ander kan bewerkstelligen. "We hebben onze doelstellingen bereikt, althans een groot deel daarvan. We moeten onze aandacht richten op de spelers, de staf en de club. Met onze selectie moeten we winnen van PSG.”

Mocht het Farioli en zijn Nice lukken om van de Franse landskampioen te winnen, dan wacht er een prachtige slotdag in Frankrijk. De club uit Zuid-Frankrijk kan dan nog derde worden, ten koste van Lille OSC, de huidige nummer drie én tegenstander tijdens die wedstrijd. Het zou een direct ticket voor de groepsfase van de Champions League betekenen.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!