Opmerkelijk: 'Lewandowski kan na vier jaar alsnog Ballon d'Or winnen'

Lewandowski kan na vier jaar alsnog Ballon d'Or winnen
14 mei om 19:50

De krant Sport meldt dat Robert Lewandowski mogelijk toch een Ballon d’Or aan zijn prijzenkast mag toevoegen. Volgens de Catalaanse krant overweegt France Football om de Poolse speler de Ballon d’Or van 2020 alsnog toe te kennen.

Waarom wil France Football de Ballon d'Or uit 2020 alsnog uitreiken?

In 2020 was Lewandowski topfavoriet om de prestigieuze prijs te winnen. Met Bayern München won de spits dat jaar de treble. Met 55 doelpunten wist Lewandowski dat jaar een belangrijke bijdrage te leveren aan de winst van deze prijzen. De Spaanse krant weet te melden dat France Football overweegt de Ballon d'Or alsnog uit te reiken, omdat er een aantal maanden geleden een onderzoek naar de verkiezing van 2021 werd geopend. In dat jaar ging Lionel Messi met de prijs aan de haal, maar zijn toenmalige club PSG zou druk hebben uitgeoefend op France Football om de prijs aan de Argentijn te geven. Messi scoorde dat jaar 41 keer, terwijl Lewandowski maar liefst 61 treffers wist te noteren. Door het onderzoek vreest France Football imagoschade en zou daarom de prijs van 2020 terug willen draaien en deze aan de Poolse spits overhandigen.

Hoe reageert Lewandowski op zijn mogelijke prijs?

Eind april ging Lewandowski in op de veelbesproken verkiezing van 2020. De spits van FC Barcelona zou nog altijd met terugwerkende kracht de prijs in ontvangst willen nemen. "Natuurlijk zou ik de Ballon d'Or op een dag willen winnen. Voor mijn gevoel was het in 2020 en 2021 mijn beurt. Er gaan geruchten dat ik de prijs van 2020 alsnog overhandigd krijg. Dat was een exceptioneel jaar voor mij, ik haalde mijn hoogste niveau en we wonnen alles. Als ik de Ballon d'or van 2020 vier jaar later ontvang, zou ik me niet beledigd voelen. Het zou een grote eer zijn om de prijs in ontvangst te nemen", aldus de Poolse spits.